Kennismaken met Zaadhof Kartonnage

Zaadhof Cartonnage bijna 100 jaar in verpakkingen

In 1910 startte J. Zaadhof in Nieuwe Pekela "Zaadhof Cartonnagefabrieken", fabrikant van verpakkingen uit massief- en minigolfkarton.


1951
In 1951 verhuisden we naar de huidige locatie aan de Industrieweg in Winschoten. Door de enorme groei hadden we steeds meer ruimte nodig. We wilden tenslotte een totaalpakket kunnen blijven aanbieden. Zo kwamen er in de jaren erna nog twee locaties bij. Vooral voor de opslag biedt het centraal magazijn nu veel mogelijkheden. In 1964 kwam M.B Zaadhof zijn vader J Zaadhof versterken in het bedrijf. Door veel veranderingen en aankoop van nieuwe produktiemiddelen bleef Zaadhof Kartonnage competatief.

1975
Een wisseling van de wacht vond plaats in 1975: M.B. Zaadhof werd de nieuwe directeur van Zaadhof Cartonnage B.V. En niet alleen de mensen, maar ook het basismateriaal en de techniek veranderden.

Oorspronkelijk werkten we met strokarton om diverse kartonnage te fabriceren, tegenwoordig maken we karton van gerecycled papier. Dat is milieuvriendelijker. Ook de techniek veranderde: verouderde machines zijn vervangen of geautomatiseerd, zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd. Hierdoor kunnen wij u snel en eenvoudig van dienst zijn op het gebied van:

  • drukken
  • cacheren
  • stansen
  • plakken
  • assembleren

1989
Sinds 1989 maken we puzzels en spellen. Veel bedrijven gebruiken ze als relatiegeschenken. Dat deze producten vaak goedkoper zijn dan u denkt, komt doordat we de nieuwste technieken en een moderne inpaklijn gebruiken. Zo produceren we tegen lage kosten. De nieuwste ontwikkeling is de blisterverpakking, een exclusieve verpakking die extra bescherming biedt. Dit unieke verpakkingssysteem haalt u heel eenvoudig in huis: wij kunnen namelijk zowel de verpakking als de bijbehorende verpakkingsmachine gewoon bij uw bedrijf afleveren.

2011
Zaadhof Cartonnagefabriek neemt de verkoopactiviteiten van 
Boiten Cartonnagefabriek over. Boiten Cartonnagefabriek houdt na 60 jaar op te bestaan. De activiteiten van Boiten Cartonnagefabriek waren gericht op hoofdzakelijk onbedrukte dozen. Plano dozen, geslitst, gehecht en met zwanenhalsluiting waren de specialiteiten van Boiten Cartonnagefabriek. 

Bedrijfsmuseum
De geschiedenis van Zaadhof Cartonnage B.V. en de verpakkingsindustrie komt helemaal tot leven, als u een kijkje neemt in het bedrijfsmuseum. Hier vindt u de machines die vroeger gebruikt werden. Wilt u kennismaken of naar het bedrijfsmuseum? Neemt u dan contact met ons op. Wie weet kan iemand van de derde of vierde generatie Zaadhof u een rondleiding geven.